Over Marquant-Department

Marquant is in 1975 opgericht door Willem van Dijken en is gevestigd aan de prachtige Oude Boteringestraat in Groningen. Marquant staat kortweg voor: wie of wat opvalt door bepaalde kenmerken. Opvallend dus. Sinds de oprichting is Marquant en ver daarbuiten een begrip geworden. Marquant was altijd al vooruitstrevend en verkocht bijvoorbeeld als eerste het merk Diesel en Replay.  

In 2009 kwam het naastgelegen authentieke pand vrij en greep Willem zijn kans om een eigentijdse dameszaak op te zetten: Marquant-Department. 

Inge van Dijken, hielp naast haar eigen bedrijf, IDD Works, waarin zijn juristen en advocaten bemiddelt, af en toe mee in de winkel. Dat beviel haar zo goed dat ze inmiddels samen Marquant-Department succesvol op de rit hebben en haar eigen bedrijf minder prioriteit heeft. Langzamerhand ontstond hun gezamenlijke liefde voor mode en alles wat daar verder bij komt kijken. 


 
DVHN-DAG.jpg
 
Gevel_Foto.jpg
 
Willem Piek Image

Kleding met een verhaal

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kleinere merken die bij u passen. Daarnaast willen wij altijd weten waar de kleding van gemaakt wordt, het merendeel van onze merken heeft een goed of interessant verhaal. Veelal is het daarna alleen bij Marquant-Department te verkrijgen. Wij houden ervan om ons te onderscheiden van de massa. Fijne stoffen, simpel maar met mooie details. Wij vinden het leuk als u gewoon langskomt om de stoffen te voelen en de kleding te passen met het juiste advies. Koffie of thee staat altijd voor u klaar. 


 
 
Deze kledingwinkel is een begrip in Groningen en bekend in het hele land! En wij snappen waarom want bij Marquant-Department worden hele fijne spullen verkocht. Een te gekke mix van supermooie labels, die onderling ook nog eens heel tof matchen. En dan tref je ook nog eens (een groot deel van de tijd) een van de allerleukste verkoopsters van Groningen (en misschien wel in de rest van het land). Wij zijn fan!
— Knijter